Käytetyt ovet inspiraationa

post thumb
Rakentaminen
kirjoittanut Piia/ 14 Jan 2022

Käytetyt ovet inspiraationa

Millaista inspiraatiota voivat vanhat, käytetyt ovet antaa? Meillä monella on tapana rakentaa kaikenlaista joko vanhoista jämälaudoista tai jopa ikkunoista. Kuka on tehnyt huvimajan tai muuta tällaisen inspiroimana. Samalla tavalla ovista voi tehdä mielenkiintoisia rakennuksia ja niiden avulla voi saada rakennelmasta upeampaa kuin on koskaan edes pystynyt ajattelemaan. Ovia on niin monenlaisia, että niistä todellakin hyvällä mielikuvituksella loihtii suorastaan näyttävän taideteoksen, mutta samalla jotakin hyödyllistä.

Seininä toimivat käytetyt ovet

Jos sinulla on joskus tarvetta rakentaa takapihalle jokin pieni vaja tai varasto, johon saat vaikkapa työkaluja sateelta suojaan, voit harkita, että teet seinät vanhoista ovista. Jos tilasta on tarkoitus tehdä suhteellisen pieni eikä sinne juurikaan tarvitse päästä valoa, ovat ikkunattomat ovet täysin oivallinen ratkaisu. Sinun pitää vain ensin laskea, minkälaisen määrän ovia suunnilleen tarvitset ja niiden avulla saat helposti rakennettua seinät jopa nopeasti.

Voit lisäksi käyttää muitakin vanhoja tarvikkeita, että saat seinät pysymään pystyssä. Monet käytetyt rakennustarvikkeet ovat käyttökelpoisia apuvälineitä tällaisen varaston rakentamisessa. Ovet pitää yhdistää mukavasti ja saumattomasti toisiinsa, joten siinä on ehkä tarvetta laudoille sekä lankuille. Kaikki riippuukin siitä, kuinka samankokoisia ovia löydät ja kuinka helposti saat niistä rakennettua seinät. Kun seinät ovat valmiit, on vielä rakennettava toimiva ovi tai kaksi, jotta tilan saa hyötykäyttöön.

Vaja tarvitsee katon

Kun seinä ovat valmiit ja ovikin aukeaa, niin sen jälkeen vajasta puuttuu enää katto. Katon toki saa tehtyä myös kierrätystarvikkeista, joten siihen voi ajatella vanhoja, mutta ehjiä kattopeltejä, tiiliä tai muuta vastaavaa kattomateriaalia. Pohjustustyö on tehtävä sen mukaan, mistä materiaalista itse katto tulee tehtyä. Sen jälkeen voit vielä miettiä, tarvitseeko varastoa maalata ja minkälaista maalausta siihen tekee. Tämä rakentaminen sopii hyvin luoville ihmisille.