Käytetyt rakennustarvikkeet

Käytetyt rakennustarvikkeet eri tarpeisiin

Käytetyt rakennustarvikkeet eri tarpeisiin

Käytetyt rakennustarvikkeet ovat loistava vaihtoehto rakentamiseen ja remontoimiseen uusien tarvikkeiden tilalle. Tarjolla on niin lautaa, puutavaraa, varaosia, ovia, ikkunoita kuin monipuolisesti muitakin rakentajan tarvikkeita ja materiaaleja. Käytetyt rakennustavarat ovat ekologinen vaihtoehto uusien tilalle ja hinnoiltaan ne ovat yleensä huomattavasti edullisempia kuin vastaavat uudet materiaalit. Ne ovatkin siksi erinomainen valinta etenkin silloin, kun remontti tai rakentaminen halutaan toteuttaa niin pienellä budjetilla kuin vain mahdollista. Käytettyjen rakennustarvikkeiden hintoja kannattaakin siksi vertailla niin keskenään kuin uusienkin rakennustarvikkeiden kanssa ennen ostopäätöstä. Vertailun voi aloittaa esimerkiksi oman paikkakuntansa käytettyjä rakennustarvikkeita myyvästä yrityksestä.

Käytetyt rakennustarvikkeet ovat edullisia ja hyödyllisiä, mutta kannattaa ottaa huomioon myös ylijäämävarasto. Niiden kautta voi saada hyvinkin edullisesti jopa uusia, mutta käyttämättä jääneitä rakennustarvikkeita.

Ylijäämävarasto myy käytettyjä rakennustarvikkeita

Rakentajat laskevat hyvin usein materiaalien tarpeensa ylikanttiin. Tämä johtuu siitä, että on turhauttavaa hakea lisää materiaaleja kesken töiden, mikäli ne pääsevät loppumaan. Ostajien kannattaakin pitää ylijäämävarastoja silmällä edullisien rakennustarvikkeiden varalta. Varastojen omistajat hyötyvät myös niiden myymisestä eteenpäin.

Ylijäämävarastoja löytyy runsaasti niin eri paikkakunnilta kuin netistäkin. Tällaisissa paikoissa myydään erilaisia käyttämättä jääneitä rakennustarvikkeita kovalla alennusprosentilla niin kuluttajille kuin ammattirakentajille. Niiden tarjontaan kannattaa siksi tutustua, sillä pienellä vaivainnäöllä ja ajan käytöllä voi saada itselleen rakennustarvikkeet hyvin suurella alennusprosentilla. Tällöin rahaa säästyy esimerkiksi johonkin muuhun projektiin.

Kierrätyskeskukset myyvät käytettyjä rakennustarvikkeita

Kierrätyskeskukset myyvät käytettyjä rakennustarvikkeita

Käytettyjä rakennustarvikkeita löytää esimerkiksi rakennustarvikkeiden kierrätyskeskuksista, joita on ympäri Suomen. Kierrätyskeskuksista voi halutessaan tiedustella tavaroita jo etukäteen puhelimitse, jolloin liikkeeseen ei tarvitse mennä turhan takia. Se säästää paljon rakentajien usein muutenkin kiireistä aikaa. Rakentajista ja remontoijista etenkin kesämökkiläiset, perinnerakentajat ja peruskorjaajat hyötyvät usein kierrätyskeskusten rakennusmateriaaleista.

Nykyään rakennusmateriaalien kierrätys on arkipäivää ja moni kierrätyskeskus voi myös tarjota sellaisia tavaroita, joita ei voi ostaa enää uutena. Tällaisia ovat esimerkiksi vanhojen ja kunnostettavien rakennusten vanhanaikaiset tarvikkeet, kuten vanhat ovet ja helat. Rakennustarvikkeiden kierrätyskeskuksista voi siis tehdä hyvinkin hyödyllisiä ja harvinaisia löytöjä uusia tarvikkeita myyviin liikkeisiin verrattuna. Niiden valikoimiin kannattaa siis tutustua etenkin vanhaa rakennusta remontoidessaan.

Erilaiset käytetyt rakennustarvikkeet

Tampereen rakennustori tarjoaa tietoa siitä mitä rakennustarvikkeita voi ostaa kierrätyskeskuksista tai ylijäämävarastoista. Käytetyt rakennustarvikkeet, jotka sopivat kierrätettäväksi voivat olla esimerkiksi seinäelementit, ritilät, kattolevyt, ovet, ikkunat, seinätiilet, lattialankut ja ladon seinälaudat. Lisäksi esimerkiksi joitakin työkaluja ja -välineitä voidaan käyttää uudelleen. Rakennustarvikkeiden valikoima vaihtelee aina vähän niitä myyvän henkilön tai yrityksen mukaan, joten yhden paikan sijasta kannattaa aina tutustua myös useamman kierrättäjän valikoimiin.

Käytetyt rakennustarvikkeet voivat olla myös lautaa tai muuta puutavaraa. Sitä saa usein esimerkiksi ylijäämävarastoilta, sillä moni ostaa puutavaraa remontointiin, laskien sen tarpeen yläkanttiin. Lautoja ja puutavaroita myyvät yritysten lisäksi paljon myös yksityisihmiset, jotka ovat käyttäneet puutavaraa oman talonsa tai mökkinsä remontoimiseen. Puutavaraa kannattaa siis etsiä kierrätyskeskusten lisäksi myös esimerkiksi netin markkinasivustoilta.