Viimeisimmät artikkelit

Rakentaminen
Talotehtaat ja valinnan vaikeus
by Piia/ on 29 Aug 2022

Talotehtaat ja valinnan vaikeus

Kaikille ei sovi se, että rakentaisi talon itse, vaikka silloin saisi ehkä kaikkein parhaiten juuri sitä, mitä haluaa. Rakentaminen itse vaatii paljon aikaa ja silloin talon valmistuminen venyy pitkälle tulevaisuuteen toisin kuin sellaisessa projektissa, jossa talo hankitaan talopakettina. Suomalaiset talotehtaat ovat tehneet erilaisia kuvastoja ja sivustoja, joista voi katsella mukavaa rakennusta itselleen. Mutta millaisia vaikeuksia siihen liittyy? Miten voi vertailla talovalmistajia ja miten pystyy päättämään, mikä on paras mahdollinen vaihtoehto omalle tontille?

Rakentaminen
Mitä on perinnerakentaminen?
by Piia/ on 21 Jun 2022

Mitä on perinnerakentaminen?

Perinnerakentaminen tai perinnekorjaaminen voidaan tulkita hieman eri tavalla eri tilanteissa. Tiukimmallaan se tarkoittaa korjaustyötä, joka tehdään tarkalleen historiallista esikuvaa noudattaen vanhoilla työkaluilla, osilla ja menetelmillä. Tavallisen kodin remontissa ei silti välttämättä mennä näin pitkälle vaikka puhutaan perinnerakentamisesta. Perinnerakentamisella tarkoitetaan siis yleensä yleisesti ottaen sitä kun vanha kiinteistö korjataan tarkkaan historiaa kunnioittaen. Vanhojen työtapojen käyttö on silti erityisen tärkeää etenkin museokohteissa. Perinnerakentaminen omassa kodissa Omassa kodissa perinneremontissa hyödynnetään usein myös uudempia työtapoja, kuten vaikkapa maaliteloja.

Rakentaminen
Pakettitalo on nopea ratkaisu
by Piia/ on 09 Jun 2022

Pakettitalo on nopea ratkaisu

Pakettitalo on oiva ja tarvittaessa myös nopea ratkaisu uutta kotia etsiville perheille. Nykyaikaiset talopaketit ovat monipuolisia ja persoonallisia ratkaisuja löytyy moneen makuun. Talopaketteja myydään eri valmiusasteissa. Valmistalo on nimensä mukaisesti heti valmis asuttavaksi, asiakkaalle jää vain mukavin osuus, eli pintamateriaalien valinta. Lähes valmiissa paketissa myös kiinteät kalusteet jäävät asiakkaan valittaviksi. Pakettitalossa talon peruselementit rakennetaan tehtaalla ja toimitetaan asiakkaalle sovitussa valmiusasteessa, jonka jälkeen asiakas itse viimeistelee talon valmiiksi. Pakettitalo sopii monille Pakettitalo sopii hyvin rakentamista osaavalle ostajalle.

Rakentaminen
Suomalaiset talotehtaat rakentamisessa
by Piia/ on 11 Apr 2022

Suomalaiset talotehtaat rakentamisessa

Suomalaiset talotehtaat valmistavat talopaketit turvallisesti sisätiloissa. Saat siis itsellesi helposti ja erittäin nopeasti valmiin pakettiratkaisun itse rakennetun talon sijaan. Talo on muuttovalmis usein noin kuukaudessa. Talotehtaiden talopaketit sopivat etenkin niille, jotka haluavat päästä mahdollisimman helpolla talon rakennuksessa ja saada talon valmiiksi mahdollisimman nopeasti. Lisäksi talot ovat turvallisia ja pitkäikäisiä. Talosta ja sen ominaisuuksista riippuen valmistalo voi kuitenkin olla hieman kalliimpi kuin itse rakennettu talo. Suomalaiset talotehtaat ovat laadukkaita Muuttovalmis valmistalo rakennetaan tehtaalla aina kiintokalusteita myöten valmiiksi laadukkaaksi kokonaisuudeksi.

Rakentaminen
Vanha ladon ovi sisustuksessa
by Piia/ on 25 Mar 2022

Vanha ladon ovi sisustuksessa

Sisustuksesta kiinnostuneille vanha ladon ovi on enemmänkin kuin pelkkä vanha ovi. Ladon ovea voi nimittäin hyödyntää moneen eri käyttötarkoitukseen, ja kodin sisustukseen se tuo ripauksen maalaisromanttista tunnelmaa. Se on erittäin haluttu sisustuselementti, josta moni sisustaja joutuu vain haaveilemaan, sillä vanhoja ladon ovia ei juurikaan ole saatavilla, ellei satu tekemään mahtavaa löytöä. Tässä artikkelissa me kerromme sinulle, mihin kaikkeen voit käyttää vanhoja ovia, ja mistä niitä voi mahdollisesti löytää. Vanha ladon ovi on sisustajan unelma Moni kotiansa sisustava haaveilee vanhoista ovista.

Rakentaminen
Rakennustarvike kierrätys on ekologista
by Piia/ on 15 Feb 2022

Rakennustarvike kierrätys on ekologista

Ilmastonmuutos ja siitä johtuva ekologinen ajattelu ovat varmasti yksi osatekijä siihen, miksi kierrättäminen on tänä päivänä niin suosittua. Puhutaan hiilijalanjäljestä, jonka on oltava mahdollisimman pieni. Rakennusmääräykset säätelevät tarkoin asuntorakentamista ja tämä asettaa normeja rakennusmateriaaleille. Rakennustarvike kierrätys on hyvä tapa pienentää hiilijalanjälkeä. Se on paitsi ekologinen, mutta myös edullinen tapa rakentaa ja korjata rakennuksia. Viitseliäisyyttä se toki vaatii, sillä sopivaa materiaalia ei löydy välttämättä samalla lailla kuin rautakaupan hyllystä. Miten rakennustarvike kierrätys onnistuu Lähes jokaiselta paikkakunnalta löytyy jonkinlainen kierrätystori tai vastaava, josta voi löytää myös rakennustarvikkeita.

Rakentaminen
Käytetyt ovet inspiraationa
by Piia/ on 14 Jan 2022

Käytetyt ovet inspiraationa

Millaista inspiraatiota voivat vanhat, käytetyt ovet antaa? Meillä monella on tapana rakentaa kaikenlaista joko vanhoista jämälaudoista tai jopa ikkunoista. Kuka on tehnyt huvimajan tai muuta tällaisen inspiroimana. Samalla tavalla ovista voi tehdä mielenkiintoisia rakennuksia ja niiden avulla voi saada rakennelmasta upeampaa kuin on koskaan edes pystynyt ajattelemaan. Ovia on niin monenlaisia, että niistä todellakin hyvällä mielikuvituksella loihtii suorastaan näyttävän taideteoksen, mutta samalla jotakin hyödyllistä. Seininä toimivat käytetyt ovet Jos sinulla on joskus tarvetta rakentaa takapihalle jokin pieni vaja tai varasto, johon saat vaikkapa työkaluja sateelta suojaan, voit harkita, että teet seinät vanhoista ovista.

Rakentaminen
Annetaan puutavaraa jota hyödyntää rakennusprojekteissa
by Piia/ on 02 Nov 2021

Annetaan puutavaraa jota hyödyntää rakennusprojekteissa

Kierrättäminen on rakentamisessa erittäin järkevää ja onkin suositeltavaa tarttua jokaiseen ilmoitukseen, jossa annetaan puutavaraa. Puutavaraa on tarjolla niin monipuolisesti, että valinnanvaraa riittää. Yleensä ilmaiseksi annettava puutavara on jollekin toiselle tarpeetonta, joten esimerkiksi laudat eivät välttämättä ole täysmittaisia. Toisaalta puutavaraa on myös voinut jäädä yli, jolloin ilmaiseksi voi saada erittäin hyvää ja laadukasta puutavaraa suuriinkin rakennusprojekteihin. Annetaan puutavaraa – mistä sitä löytää helpoimmalla? Ilmaista puutavaraa voi etsiä netistä. Monilla netin kauppapaikoilla ilmoitetaan ilmaiseksi annettavasta puutavarasta, jonka voi hakea omiin projekteihinsa.

Rakentaminen
Käytettyjä ikkunoita ei kannata hävittää
by Piia/ on 13 Sep 2021

Käytettyjä ikkunoita ei kannata hävittää

Vanhat ikkunat ovat aikoinaan tehty huolellisesti ja laadukkaasta, tiheäsyisestä puusta. Ikkuna on saatettu valmistaa jo 1900- luvun alkuvuosina ja se on yhä käyttökelpoinen. Tiheäksi kasvaneesta puusta valmistetulla ikkunalla on luontainen kyky vastustaa lahoamista ja siksi vanhatkin ikkunat ovat yleensä entisöitävissä. Käytettyjä ikkunoita entisöitäessä käytetään edelleen samoja materiaaleja ja menetelmiä kuin aikoinaan ikkunan valmistuksessa. Kitti sekä luonnonmukaiset maalit ovat edelleen käytössä. Käytettyjä ikkunoita kannattaa korjata Käytettyjä ikkunoita uudelleen käytettäessä säästetään myös ympäristöä.

Rakentaminen
Kierrätyskeskus Nekala
by Piia/ on 03 Jul 2021

Kierrätyskeskus Nekala

Etsitkö edullisia rakennustarvikkeita seuraavaa projektiasi varten? Vai haluaisitko kierrättää omaa tarpeetonta rakennustavaraa? Kierrätyskeskukset ovat loistava ratkaisu tähän. Tässä artikkelissa kerromme tarkemmin Tampereella sijaitsevasta Nekalan kierrätyskeskuksesta. Kierrätyskeskus Nekala sijaitsee osoitteessa Vihiojantie 26, ja he tarjoavat myös noutopalveluja monipuolisesti. Ostamalla käytettyä tavaraa ja kierrättämällä omiasi olet myös auttamassa maapalloa suojelemalla ympäristöäsi. Kierrätyskeskus tarjoaa myös paljon muuta kuin rakennustavaraa, joten samalla voit hoitaa kaikenlaiset ostokset. Kierrätyskeskus Nekala myy laatutavaraa Jos asut Tampereella tai Tampereen lähimaastossa, sinun kannattaa ehdottomasti vierailla Nekalan kierrätyskeskuksessa.

Rakentaminen
Rakennustarvikkeet
by Piia/ on 28 Apr 2021

Rakennustarvikkeet

Kestävin rakennusmateriaali yli tuhannen vuoden ajan on ollut kivi. Itse asiassa jotkut maailman vanhimmista rakennuksista ovat kivestä. Rakennustarvikkeet ovat kuitenkin kehittyneet melkoisesti viime vuosina. Nykyään talon voi rakennuttaa jopa printtaamalla. Robotit nostavat seinät pystyyn ja viimeistely jää ihmisille. Tulevaisuudessa voidaan odottaa yhä edistyneempiä ratkaisuja. Ihmisille tehtäväksi jää itseasiassa vain robottien huolto ja ylläpito. Rakentaminen automatisoituu. Rakennustarvikkeet on valittava huolella Metallien korroosio on tärkein vihollinen pitkäikäisyydessä. Teräs on metalliseos, joka on raudan pääkomponentti ja joka on tavallinen valinta rakennusmateriaaleille.

Rakentaminen
Talopaketit Virosta
by Piia/ on 31 Mar 2021

Talopaketit Virosta

Jos rakentaminen on näköpiirissä ja mielessä siintää talopaketti, on yksi vaihtoehto tilata talopaketit Virosta. Mitä pitää ottaa huomioon ja miten koko projekti etenee, jos paketti tuleekin jostain muualta kuin Suomesta? Olemme jo aiemmin kertoneen blogissa, että rakennustarvikkeet tulevat halvemmaksi, kun niitä tuo Virosta, mutta nyt päätimme lähestyä asiaa kokonaisuuden eli talopaketin hankkimisen näkövinkkelistä. Tutustutaan tarkemmin, mitä asioita pitää ottaa huomioon. Talopaketit Virosta, halvemmallako? Jos sinulla on aikaa ja hiukan vaivannäköä, yksi vaihtoehto on hankkia talo ulkomailta.

Rakentaminen
Ylijäämä rakennustarvikkeet – voiko niitä hyödyntää?
by Piia/ on 09 Feb 2021

Ylijäämä rakennustarvikkeet – voiko niitä hyödyntää?

Monet liikkeet myyvät ylijäämä rakennustarvikkeita. Ainoa ero on, että ylijäämät tarvikkeet ovat huomattavasti muita edullisempia, joten niiden avulla projektien toteuttaminen onnistuu halvemmalla. Ylijäämä rakennustarvikkeita voivat ostaa niin yksityiset kuluttajat kuin myös rakennusliikkeet. Hyväkuntoista tavaraa edullisesti Ylijääneenä myytävät rakennustarvikkeet ovat aina hyväkuntoisia, joten niitä voi huoletta käyttää kaikenlaisissa projekteissa. Kannattaa kuitenkin huomioida, että tavaraa ei aina ole välttämättä kovinkaan paljon. Kaikista suurimpiin projekteihin ylijäämät eivät siis välttämättä riitä, mutta pienempiin projekteihin ne soveltuvat oikein hyvin.

Rakentaminen
Talon rakentamisen vaiheet alusta loppuun
by Piia/ on 09 Jan 2021

Talon rakentamisen vaiheet alusta loppuun

Talon rakentamiseen kuuluu lukuisia eri vaiheita. Kaikki alkaa suunnittelusta, eli siitä, millainen talosta tulee ja mitä materiaaleja käytetään. Sen lisäksi tulee päättää myös, rakennetaanko talo kokonaan itse vai käytetäänkö apuna rakennusalan ammattilaisia. Maanrakennustöistä viimeistelyyn Kun talon rakentaminen aloitetaan, tulee ensin hoitaa maanrakennustyöt ja perusteiden tekeminen. Tontin raivaamisessa käytetään apuna koneita, jotta tontista saadaan tasainen ja sille voidaan alkaa rakentamaan taloa. Sen jälkeen varsinainen talon rakentaminen voi alkaa. Elementtien pystyttäminen vie noin kuusi kuukautta.

Rakentaminen
Rakennustarvikkeet Virosta edullisemmin
by Piia/ on 21 Dec 2020

Rakennustarvikkeet Virosta edullisemmin

Rakennustarvikkeet voi saada huomattavasti edullisemmin, kun ne ostaa Virosta. Suomen hinnoissa on toisinaan paljon ilmaa, jota Viron hinnoissa ei vielä tänä päivänäkään ole. Vertailua kannattaa kuitenkin tehdä, sillä Virossakin hinnat vaihtelevat reilusti. Osta kerralla enemmän Koska matkat Viroon maksavat ja vievät aikaa, kannattaa rakennustarvikkeita ostaa kerralla enemmän. Joidenkin tuotteiden kohdalla hintaero on kuitenkin jo niin valtaisa, että pelkästään niiden tuotteiden hakeminen kannattaa. Gyproc-levy on yksi tällaisista tuotteista. Ne maksavat Virossa puolet vähemmän kuin Suomessa.

Rakentaminen
Vanha talo ja kierrätetyt rakennustarvikkeet
by Piia/ on 15 Nov 2020

Vanha talo ja kierrätetyt rakennustarvikkeet

Kierrätetyt rakennustarvikkeet ovat usein paras ratkaisu juuri vanhan talon remontoimiseen. Tämä johtuu siitä, että vanhoihin taloihin sopivia osia ja puitteita ei välttämättä enää valmisteta – ainakaan suuria määriä. Siksi niitä on vaikea löytää rakennusliikkeistä. Millaiset rakennustarvikkeet käyvät vanhoihin taloihin Vanhojen talojen rakentamiseen ei välttämättä sovi ulkonäön tai rakenteiden kannalta mikään uusi tarvike, vaan se voi vaatia vanhanaikaisen tarvikkeen, jota voi olla nykyisin hyvin vaikeaa tai mahdotonta löytää uutena rakennusliikkeistä. Monesti niitä löytää kuitenkin käytettyjen rakennustarvikkeiden liikkeistä ja saattavat olla myös uusia tarvikkeita edullisempia.

Rakentaminen
Rakentaminen
by Piia/ on 06 Oct 2020

Rakentaminen

Talopaketti on mahdollisesti se tapa, miten rakentaminen sujuu helpoiten. Paketteja löytyy monen tasoisia ja hintaisia. Niitä voi myös jonkun verran räätälöidä omaan makuun. Varsinkin pintoihin voi vaikuttaa. Tämä on melko nopeakin tapa rakentaa oma talo. Ammattilaiset hoitavat rakentamisen ja paketin hintaan tulisi sisältyä kaikki kulut myös rakentajien osalta. Jos taas vasara pysyy kädessä sinullakin, voit osallistua työhön ja säästää rahaa sitä kautta. Rakentaminen on rankka laji. Se syö voimia ja stressaa niin mieltä kuin lompakkoakin.