Vanha ladon ovi sisustuksessa

post thumb
Rakentaminen
kirjoittanut Piia/ 25 Mar 2022

Vanha ladon ovi sisustuksessa

Sisustuksesta kiinnostuneille vanha ladon ovi on enemmänkin kuin pelkkä vanha ovi. Ladon ovea voi nimittäin hyödyntää moneen eri käyttötarkoitukseen, ja kodin sisustukseen se tuo ripauksen maalaisromanttista tunnelmaa. Se on erittäin haluttu sisustuselementti, josta moni sisustaja joutuu vain haaveilemaan, sillä vanhoja ladon ovia ei juurikaan ole saatavilla, ellei satu tekemään mahtavaa löytöä. Tässä artikkelissa me kerromme sinulle, mihin kaikkeen voit käyttää vanhoja ovia, ja mistä niitä voi mahdollisesti löytää.

Vanha ladon ovi on sisustajan unelma

Moni kotiansa sisustava haaveilee vanhoista ovista. Vanhat ovet sopivat kaikenlaiseen sisustukseen, sillä ne voi yhdistää hyvin joko moderniin, maalaisromanttiseen tai vaikka boheemiin tyyliin. Yhdistämällä sisustukseen uutta ja vanhaa saadaan aikaiseksi ihanan lämmin tunnelma kotiin. Tässä kohden ladon ovet ovat mitä loistavin tapa tuoda kotiin jotakin vanhaa ja tunnelmallista. Jotkut sisustajat suosivat myös pelkkiä vanhoja esineitä, ja sekin sopii oikein hyvin.

Vanhat ovet ovat usein puun väriset, mutta maalamalla niihin voi saada juuri haluamansa sävyn. Näin ovet saadaan sopimaan hyvin kaikenlaiseen sisustukseen, aivan jokaiseen kotiin. Moni sisustaja tosin rakastaa puun väriä, sillä se henkii luonnollisuutta. Vanhat ovet voi tällöin hioa ja halutessaan myös lakata tai petsata, jotta niistä tulee kotona käyttökelpoiset.

Mihin ladon ovet sijoitetaan kotona?

Vanha ladon ovi sopii hyvin moneen eri käyttötarkoitukseen. On aivan sisustajasta kiinni, mihin sen haluaa kotona sijoittaa. Mitä jos loihtisit siitä luonnollisen näköisen sängynpäädyn? Pienellä tuunauksella siitä tulee taatusti persoonallinen ja makuuhuone saa hetkessä maalaisromanttisen ilmeen. Jos sängynpääty ei innosta, voit tehdä ovesta esimerkiksi tilanjakajan tai olohuoneen kiintopisteen. Pienellä tuunauksella vanhasta ovesta on lähes kaikkeen.

Jos olet kätevä käsistäsi, vanha ladon ovi muokkautuu helposti näyttäväksi ruokapöydäksi. Hiomalla ja lakkaamalla vanhasta ovesta saa upean pöytätason, eikä pöydänjalkojen valmistuskaan ole hankalaa, jos tietää, mitä tekee. Tällöin saa käyttöönsä uniikin ja taatusti kaikkien ihaileman ruokapöydän, jonka äärelle mahtuu myös vieraita.

Vanhat ovet eivät vaadi suurta budjettia

Vanhojen ovien löytäminen ei aina ole niin helppoa, mutta jos sellaisen löytää käsiinsä, ei sen lunastamiseen tarvita kovin suurta budjettia. Sinun ei siis tarvitse laittaa lottoa vetämään tai tutustua siihen, millaisen voittopotin Eurojackpot tarjoaa, sillä nämä sisustustuotteet saa itselleen pikkurahalla. Mahdolliset voittopotit voi siis käyttää muuhun sisustukseen tai vaikka puusepän palkkaamiseen, jos sattuu keksimään parempaa käyttöä ovelle.

Onneksi vanhoilla esineillä sisustaminen ei ole kallista puuhaa. Vanhoja ovia voi löytää esimerkiksi Facebookin roskalavalta, kirpputoreilta, rompetoreilta tai talojen purkulavoilta. Niitä voi myös lähteä kyselemään sosiaalisesta mediasta, jos joku tuntee henkilön, joka on purkamassa vanhaa latoa tai vaihtamassa ladon ovia uudempiin.

Vanha ladon ovi modernissa sisustuksessa

Moni uutta taloa rakentava tai taloansa sisustava haaveilee löytävänsä sisustuselementtejä halvalla. Vanhat ovet ovat tunnetusti hyvin kestäviä ja laadukkaita, joten löytämällä tällaisen käsiinsä, voi uuteen taloon tuoda ripauksen vanhaa tunnelmaa käyttämällä ladon ovea vaikka liukuovena. Monet muut talon rakentamisen vaiheet vievät niin paljon rahaa, että halvat sisustusratkaisut tulevat taatusti tarpeeseen.

Ladon ovia voidaan käyttää lähes minkä tahansa huoneen liukuovina. Olohuoneessa niitä voi olla vaikka kaksin kappalein tuomassa upeaa maalaistunnelmaa. Kun ne vetää kiinni, saa olohuoneeseen omaa rauhaa. Saman voi tehdä lähes minkä tahansa huoneen kanssa.

Jos tuntuu siltä, että vanha ladon ovi ei millään sovi omaan sisustukseen, voi sen aina tuunata mieleisekseen. Saatat yllättyä siitä, miten modernilta vanha ovi näyttää, kun kodin muu sisustus myötäilee selkeää, vaaleaa linjaa. Monesti ovi on se piste iin päälle onnistuneessa sisustuksessa. Se tulee taatusti kestämään aikaa ja keräämään ihastuneita katseita.