Rakentaminen

post thumb
Rakentaminen
kirjoittanut Piia/ 06 Oct 2020

Rakentaminen

Talopaketti on mahdollisesti se tapa, miten rakentaminen sujuu helpoiten. Paketteja löytyy monen tasoisia ja hintaisia. Niitä voi myös jonkun verran räätälöidä omaan makuun. Varsinkin pintoihin voi vaikuttaa. Tämä on melko nopeakin tapa rakentaa oma talo. Ammattilaiset hoitavat rakentamisen ja paketin hintaan tulisi sisältyä kaikki kulut myös rakentajien osalta. Jos taas vasara pysyy kädessä sinullakin, voit osallistua työhön ja säästää rahaa sitä kautta.

Rakentaminen on rankka laji. Se syö voimia ja stressaa niin mieltä kuin lompakkoakin. Perheenä ja pariskuntana täytyy olla varautunut siihen, että kuormitusta tulee rakennusajaksi. Mutta lopussa kiitos seisoo ja pääsee omaan, itselle räätälöityyn taloon nautiskelemaan työn hedelmistä.

Valitessa iskee runsauden pula

Taloa, toimittajaa ja rakennustapaa valitessa voi iskeä runsauden pula. Valikoimaa ja mahdollisuuksia löytyy valtavasti. Jos lähtee itse rakentamaan, on rakennustori loistava paikka, josta etsiä ja löytää materiaaleja käyttöönsä. Sieltä saat myös erittäin hyviä vinkkejä pintoihin, vaikka olisitkin kallistumassa talopaketin puoleen.

Talon ja talopaketin rakentaminen alkaa siitä, kun sopimukset on tehty ja talo suunniteltu juuri sellaiseksi kuin haluat ja siitä on tehty selkeä suunnitelma rakennusmiehiä varten. Tontti on tässä vaiheessa hallussa ja tuleva asuinseutu tiedossa. Sekään ei välttämättä ole mikään yksinkertainen valinta, missä haluaa elää oletettavasti lopun ikäänsä.

Tunnetuimpia talopaketin valmistajia

Talopaketteja myydään melko paljon ja myyjiäkin on runsaasti. Tässä listattuna muutama tunnetuin pakettien valmistaja, joiden puoleen voi kääntyä, kun asia on ajankohtainen.

• Omatalo, vaihtoehtoja laidasta laitaan
• Desingtalo, avaimet käteen paketti kiinteällä hinnalla
• Dekotalo, tyylikästä ja muunneltavaa rakentamista

Rakentamaan uutta vai ostamaan käytettyä

Kun haluaa oman talon, on ensin pohdittava ensinnäkin budjettia, millaiseen on varaa. Lähteäkö etsimään sitä itselle sopivaa ja ehkä täydellistä jo valmiiksi rakennettua taloa vai kääntyäkö talopaketti valikoiman keskelle. Aivan uusi talo maksaa luonnollisesti enemmän ja siinä kestää kuukausia, että päästään asumaan.

Talopaketti on kuitenkin varmempi kuin vanha talo, jossa eteen voi tulla melkoisia yllätyksiäkin, joiden kanssa joutuu vain elämään. Vanhaa taloa ostettaessa ei kannata luottaa tuuriinsa vaan sijoittaa kunnon tarkastuksiin ja ajatella asiaa järjellä. Talokauppoja ei saisi tehdä tunne edellä, silloin voi tulla rysähtämällä pilvilinnoista alas, kun ongelmia alkaakin esiintyä.