Pakettitalo on nopea ratkaisu

post thumb
Rakentaminen
kirjoittanut Piia/ 09 Jun 2022

Pakettitalo on nopea ratkaisu

Pakettitalo on oiva ja tarvittaessa myös nopea ratkaisu uutta kotia etsiville perheille. Nykyaikaiset talopaketit ovat monipuolisia ja persoonallisia ratkaisuja löytyy moneen makuun. Talopaketteja myydään eri valmiusasteissa. Valmistalo on nimensä mukaisesti heti valmis asuttavaksi, asiakkaalle jää vain mukavin osuus, eli pintamateriaalien valinta. Lähes valmiissa paketissa myös kiinteät kalusteet jäävät asiakkaan valittaviksi. Pakettitalossa talon peruselementit rakennetaan tehtaalla ja toimitetaan asiakkaalle sovitussa valmiusasteessa, jonka jälkeen asiakas itse viimeistelee talon valmiiksi.

Pakettitalo sopii monille

Pakettitalo sopii hyvin rakentamista osaavalle ostajalle. Myös omia urakoitsijoita tai tuttuja rakentajia tai talkoolaisia on mahdollista käyttää talopaketin viimeistelyssä. Talopaketin mukana tulevat rakentamisessa auttavat ohjeet, joiden avulla rakennuksesta tulee turvallinen ja toimiva. Itse rakentaen talosta saadaan enemmän oman näköinen ja taloon tulee ehkä vielä extra ripaus oman kodin tuntua.

Tarkan euron ostaja tarkistaa myös talopaketit Virosta. Silmäilemällä kotimaisten ja virolaisten talopakettien hintoja, huomaa heti eroavaisuuksia etelänaapurin eduksi. Toki ulkomailta hankittu talo tuo mukanaan erinäistä selvittämistä ja välimatkaan ja byrokratiaan liittyvää vaivannäköä. Mutta jos aikaa ja viitseliäisyyttä riittää, tämä on yksi mielenkiintoinen vaihtoehto taloprojektia suunnitteleville suomalaisille.

Unelmien koti paketissa

Uudesta kodista haaveilevan kannattaa ensin tutustua huolellisesti valikoimaan ja pohtia samalla minkälaisia ominaisuuksia talopaketilta toivoo. Jokaisella talotehtaalla on omanlaisensa tyyli ja erilaisia sopimuksia talopaketin kokoamiseen liittyen. Mikäli juuri itselle sopivan talon etsiminen ei tunnu etenevän, kannattaa rohkeasti kysellä talotehtailta toivomistaan asioista ja selvittää mitkä omista erityistoiveista on mahdollista toteuttaa. Talon hankinnassa ei kuitenkaan kannata tehdä liian suuria kompromisseja!