Talopaketit Virosta

post thumb
Rakentaminen
kirjoittanut Piia/ 31 Mar 2021

Talopaketit Virosta

Jos rakentaminen on näköpiirissä ja mielessä siintää talopaketti, on yksi vaihtoehto tilata talopaketit Virosta. Mitä pitää ottaa huomioon ja miten koko projekti etenee, jos paketti tuleekin jostain muualta kuin Suomesta? Olemme jo aiemmin kertoneen blogissa, että rakennustarvikkeet tulevat halvemmaksi, kun niitä tuo Virosta, mutta nyt päätimme lähestyä asiaa kokonaisuuden eli talopaketin hankkimisen näkövinkkelistä. Tutustutaan tarkemmin, mitä asioita pitää ottaa huomioon.

Talopaketit Virosta, halvemmallako?

Jos sinulla on aikaa ja hiukan vaivannäköä, yksi vaihtoehto on hankkia talo ulkomailta. Suomalaisille tuttuja vaihtoehtoisia maita voivat olla Viro ja Saksa. Jätämme Saksan pois laskuista ja katsotaan, miten onnistuu rakennusprojekti hankkimalla valmistalo Virosta. Miksi ensinnäkin lähteä hakemaan talopakettia vähän kauempaa? Ensimmäinen ajatus on se, että pidemmästä matkasta huolimatta, saa aikaan säästöjä. Ne ovat monesti syy, mikä ajaa tähän päätökseen.

Jos talopaketin pystyttämisineen saa esimerkiksi 30 prosenttia halvemmalla, on se jo melkoisen hyvä syy lähteä projektiin. Keskimäärin ne ovat 20 prosenttia halvempia, mutta myös jopa 50 eli puolet halvempia. Tosin tuo viimeinen vaihtoehto on jo melkoinen onnenkantamoinen eikä varmasti ole ensimmäisenä mielessä, että hanke tulee näin edulliseksi. Ulkomailta tilatessa on syytä varata aikaa jo suunnitteluun.

Valmistalo Virosta, mikä saa lähtemään tähän projektiin?

Moni on sanonut, että hankkimalla talopaketit Virosta ostaa samalla myös laatua. Jo hankitut talopaketit ovat olleet huomattavasti laadukkaampia kuin vastaavat suomalaiset. Mittatarkkuus on ollut huolellisempaa ja pystytysvaiheessa on huomattu, että elementit istuvat suoraan paikoilleen eikä viimeistelyä sekä siivousta juurikaan tarvita. Mitä rakentaminen vaatii asiakkaalta? Asiakkaan on hoidettava vain maapohja itse. Tehdas valmistaa talon valmiiksi tehtaan sisätiloissa ja sitten se kuljetetaan Suomeen.

Suunnitteluvaihe on tärkein, kun lähtee tilaamaan talopaketit Virosta. Yleensä näissä tilanteissa mennään suoraan Viroon talotehtaalle tutustumaan tarkemmin, millaista taloa hankkii. Ei ole lainkaan huono idea, jos pyytää mukaansa suomalaisen asiantuntijan. Tärkein yksityiskohta on se, että kaikki suunnitelmat on syytä saada talotehtaalta kirjallisena ja hyvin dokumentoituna, koska ne pitää hyväksyttää suomalaisilla rakennusviranomaisilla.

Ilmaisia taloja ei ole

Kuten sanottu, suunnittelu on hyvä tehdä harkiten ja katsomalla useita vaihtoehtoja. Valmistelu vie aikaa ja siihen voi varata puolikkaan tai jopa kokonaisen vuoden. Sen jälkeen kuin kaikki on valmiina, luvat saatu ja viralliset paperit allekirjoitettu, talopaketti tulee suhteellisen nopeasti omalle kotipihalle. Siihen voi kulua vaivaiset pari kuukautta. Rakentaminen ei ole ilmaista samalla tavoin kuten käyttöjärjestelmät. Helpompi on saada Windows 10 ilmaiseksi kuin talopaketti järkevällä hinnalla.

Se, mitä nimitystä käytetään tehdasrakennetuista tuotteista, on suurelementti. Se tarkoittaa, että elementti on yhden seinän mittainen ja se saadaan paikoilleen nosturin avustuksella. Ennen kuin elementit voidaan laittaa paikoilleen, pitää perustusten olla valmiina. Tällainen rakennus valmistuu parissa päivässä varsinkin silloin, jos elementit istuvat toisiinsa ilman suurempaa säätöä.

Talopaketit Virosta, mikä on suuntaus?

Rakentaminen on vaativa suoritus ja se vaatii ensinnäkin päätöksen siitä, tekeekö itse vai hankkiiko talopaketin. Sen jälkeen on päätettävä, mistä talopakettinsa hankkii. Vertailemalla suomalaisia ja virolaisia paketteja keskenään, voi hyvinkin päätyä siihen ratkaisuun, että hankkii pakettinsa Virosta. Tähän on laskettava kaikki kulut mukaan ja sehän tiedetään, että suomalainen työ on kallista.

Talopaketteja katsellessa on syytä myös muistaa tarkistaa aina, mitä talopaketti sisältää. Saatko sillä hinnalla pelkästään seinät vai mitä muuta siihen kuuluu. Sehän on selvä, että sinä itse joudut hankkimaan tontin ja kaikki tarvittavat luvat. Kaikki tarvittavat piirustukset on saatava talopaketin toimittajalta.

Talon pystytys toki maksaa, mutta sama asia, jos hankit pakettisi Suomesta. Edullisella päiväristeilyllä voit käydä tutustumassa lahden toisella puolella, millaisia ovat talopaketit Virosta tilattuna. Sinun kannattaa myös etukäteen ottaa selville se, että paljonko mahdollisesti maksaa, jos haluat tulevaan taloosi joitakin muutoksia. Lisäksi kannattaa tarkemmin kysellä, mistä puutavara tulee. Usein sitä toimitetaan Ruotsista, mutta se ei ole ainoa vaihtoehto.